• head_banner_02.jpg

Fale Togafitiga Suavai Lafoai o lo'o tauivi i li'o leaga e 3.

I le avea ai o se pisinisi e pulea le filogia, o le galuega pito sili ona taua a le fale gaosi otaota o le faʻamautinoaina o le otaota e fetaui ma tulaga faʻavae.Peita'i, o le fa'atuputeleina o tulaga fa'amama ma le fa'amalosi o tagata asiasi mo le puipuiga o le si'osi'omaga, ua fa'atupuina ai le mamafa tele o galuega i le fale fa'amama otaota.Ua matua faigata lava ona alu ese mai le vai.

E tusa ai ma le matau a le tusitala, o le mafuaaga tonu lava o le faigata ona oo atu i le tulaga o le lafoaia o le suavai, ona e masani lava ona tolu li’o leaga i totonu o fale lapisi a lo’u atunuu.

Muamua o le li'o mata'utia o le maualalo o le palapala (MLVSS/MLSS) ma le maualuga o le sludge concentration;o le lona lua o le li'o leaga o le tele o le aofa'i o vaila'au e aveese ai le phosphorus o lo'o fa'aaogaina, o le tele fo'i lea o le palapala;o le lona tolu o le umi-sege treatment plant Overload galuega, meafaigaluega e le mafai ona toe faʻaleleia, faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le tausaga atoa, e oʻo atu ai i se liʻo leaga o le faʻaitiitia o le gafatia o togafitiga.

#1

Le li'o mata'utia o le maualalo o le palapala ma le maualuga o le fa'aogaina o le palapala

O le polofesa o Wang Hongchen na faia suʻesuʻega i luga o le 467 otaota otaota.Se'i va'ai i fa'amaumauga o le fa'aogaina o le palapala ma le fa'aogaina o le palapala: I totonu o nei fale e 467 lapisi, 61% o fale fa'amama otaota e iai le MLVSS/MLSS i lalo ifo o le 0.5, e tusa ma le 30 % o fale fa'ama'i e iai le MLVSS/MLSS i lalo ole 0.4.

b1f3a03ac5df8a47e844473bd5c0e25

Ole maualuga ole palapala ole 2/3 ole fale e togafitia ai otaota e sili atu i le 4000 mg/L, ole 1/3 ole otaota ole otaota e sili atu ile 6000mg/L, ma le fa'aputu ole otaota ole 20 otaota otaota e sili atu ile 10000 mg/L. .

O a ni taunuuga o tulaga o lo'o i luga (gaoioiga maualalo o le palapala, maualuga le maualuga o le palapala)?E ui lava ua matou vaʻaia le tele o mataupu faʻapitoa e faʻavasegaina le mea moni, ae i ni faaupuga faigofie, e tasi le taunuuga, o lona uiga, o le vai e sili atu i le tulaga masani.

E mafai ona faamatalaina lenei mea mai itu e lua.I le tasi itu, a maeʻa ona maualuga le faʻaogaina o le palapala, ina ia aloese mai le faʻaputuina o le palapala, e tatau ona faʻateleina le ea.O le faʻateleina o le aofaʻi o le ea o le a le gata ina faʻateleina ai le faʻaogaina o le eletise, ae faʻateleina foi le vaega o meaola.O le faʻateleina o le okesene faʻafefeteina o le a faoa ai le puna kaponi e manaʻomia mo le denitrification, lea o le a aʻafia tonu ai le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o le phosphorus aʻafiaga o le biological system, e mafua ai le tele o le N ma le P.

I le isi itu, o le maualuga o le sludge concentration e mafua ai ona tulaʻi mai le palapala-vai, ma o le palapala e faigofie ona leiloa i le lapisi o le tane palapala lona lua, lea o le a poloka ai le vaega o togafitiga faʻapitoa pe mafua ai ona sili atu le COD ma le SS i le isi itu. tulaga faatonuina.

A uma ona talanoa e uiga i taunuuga, sei o tatou talanoa e uiga i le mafuaʻaga o le tele o otaota otaota o loʻo i ai le faʻafitauli o le maualalo o le palapala ma le maualuga o le lapisi.

O le mea moni, o le mafuaʻaga o le maualuga o le faʻaogaina o le palapala e maualalo le gaioiga o le palapala.Talu ai ona e maualalo le gaioiga o le palapala, ina ia faʻaleleia le togafitiga, e tatau ona faʻateleina le faʻaogaina o le palapala.O le gaioiga maualalo o le palapala e mafua ona o le vai faʻafefe o loʻo i ai le tele o le oneone paʻu, lea e ulu atu i le vaega o togafitiga faʻasolosolo ma faʻaputu malie, lea e aʻafia ai le gaioiga o microorganisms.

E tele le pala ma le oneone i totonu o le vai o loʻo sau.O le tasi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le grille e leaga tele, ae o le isi e sili atu i le 90% o fale faʻamaʻi otaota i loʻu atunuu e leʻi fausia ni tane faʻapalapala muamua.

Atonu e fesili nisi tagata, aisea e le fau ai se tane vai palapala muamua?O le mea lea e uiga i le fesootaiga paipa.O lo'o iai fa'afitauli e pei o le sese feso'ota'iga, fefiloi feso'ota'iga, ma le misi o feso'ota'iga i le paipa i lo'u atunu'u.O le i'uga, o le a'afiaga o le lelei o le vai o fale lapisi e masani lava ona tolu uiga: maualuga fa'amautu malo (ISS), maualalo COD, Low C/N ratio.

O le fa'aulufaleina o mea fa'aletino i totonu o le vai fa'afefe e maualuga, o lona uiga, o le oneone e maualuga tele.I le amataga, o le tane palapala muamua e mafai ona faʻaititia ai nisi o mea faʻapitoa, ae ona o le COD o le vai faʻafefe e fai si maualalo, o le tele o fale lapisi e na o le Aua le fauina se tane palapala muamua.

I le su'esu'ega mulimuli, o le maualalo o le palapala o se talatuu o "la'au mamafa ma upega mama".

Na matou fai mai o le maualuga o le palapala ma le maualalo o le gaioiga o le a mafua ai le tele o le N ma le P i le otaota.I le taimi nei, o le tali atu a le tele o fale lapisi o le fa'aopoopoina lea o puna kaponi ma fugala'au e le fa'aogaina.Ae ui i lea, o le faʻaopopoina o le tele o puna kaponi mai fafo o le a mafua ai le faʻateleina o le faʻaaogaina o le eletise, ae o le faʻaopopoina o le tele o le flocculant o le a maua ai le tele o lapisi vailaʻau, e mafua ai le faʻateleina o le faʻaogaina o le palapala ma se isi mea. fa'aitiitiga o le fa'aogaina o le palapala, faia ai se li'o leaga.

#2

O se li'o mata'utia lea o le tele o le aofa'i o vaila'au e aveese ai le phosphorus o lo'o fa'aaogaina, o le tele fo'i lea o le gaosiga o le palapala.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e aveese ai le phosphorus ua faʻateleina ai le gaosiga o le palapala ile 20% i le 30%, pe sili atu foi.

O le fa'afitauli o le palapala o lo'o fa'apopoleina tele i fale gaosi otaota mo le tele o tausaga, aemaise lava ona o le leai o se auala e sao ai le palapala, pe le mautu le auala e alu ese ai..

42ab905cb491345e34a0284a4d20bd4

E o'o atu ai i le fa'aumiumi o le matua o le palapala, e i'u ai i le fa'alavelave o le matua o le palapala, ma e sili atu fa'alavelave matuia e pei o le fa'aputuina o le palapala.

O le lapisi ua fa'alauteleina e leaga le fuga.Faatasi ai ma le leiloa o le suavai mai le tane palapala lona lua, ua poloka le vaega o togafitiga alualu i luma, ua faaitiitia le aafiaga o togafitiga, ma ua faateleina le aofaiga o le vai fufulu.

O le faʻateleina o le aofaʻi o le vai e taʻua i tua o le a taʻitaʻia ai iʻuga e lua, o le tasi o le faʻaitiitia o le togafitiga o le vaega muamua o biochemical.

Ole tele ole vai fa'afo'i e toe fa'afo'i ile tane ea, lea e fa'aitiitia ai le taimi tonu ole fa'atumauina ole fausaga ma fa'aitiitia ai le togafitiga ole togafitiga lona lua;

O le lona lua o le faʻaitiitia atili o le gaioiga o le gaioiga o le loloto o le gaosiga.

Talu ai e tatau ona toe faʻafoʻi le tele o vai faʻamama i le faiga faʻapipiʻi togafitiga faʻapitoa, ua faʻateleina le fua o le filtration ma faʻaitiitia le gafatia moni o le faʻamamaina.

Ole a'afiaga ole togafitiga ole a fa'aletonu, e ono mafua ai le aofa'i ole phosphorus ma le COD i totonu ole otaota e sili atu ile tulaga masani.Ina ia aloese mai le sili atu i le tulaga masani, o le a faʻateleina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le phosphorus, lea o le a faʻateleina ai le tele o le palapala.

i totonu o se li'o leaga.

#3

O le li'o leaga o le tele o taimi umi o lapisi otaota ma fa'aitiitia le gafatia e togafitia ai otaota vale

O le fa'aogaina o otaota e fa'alagolago e le gata i tagata, ae fa'apea fo'i masini.

Ua leva ona tauivi mea faigaluega o le suavai i le laina pito i luma o le vai mo se taimi umi.Afai e le toe faaleleia i taimi uma, o le a tutupu faafitauli i se taimi vave pe mulimuli ane.Ae ui i lea, i le tele o tulaga, e le mafai ona toe faʻaleleia mea e faʻaogaina ai le suavai, aua o le taimi lava e taofi ai se mea faigaluega, e foliga mai e sili atu le suavai i le tulaga masani.I lalo o le faiga o sala tupe i aso uma, e le mafai e tagata uma ona gafatia.

I totonu o le 467 fale gaosi otaota i le taulaga na suʻesuʻeina e Polofesa Wang Hongchen, e tusa ma le lua vaetolu oi latou o loʻo i ai le maualuga o le uta eletise nai lo le 80%, e tusa ma le tasi vaetolu sili atu nai lo le 120%, ma le 5 fale faʻafefeteina e sili atu nai lo le 150%.

A oʻo ina sili atu le fua o le uta hydraulic nai lo le 80%, sei vagana ai ni nai fale faʻamaʻi lapisi tetele, e le mafai e le fale faʻapipiʻi masani ona tapunia le vai mo le tausiga i luga o le fale e oʻo atu le otaota i le tulaga masani, ma e leai se vai faʻaleleia. mo va'a fa'alelei ma tane fa'apalapala lona lua fa'asusu ma su'e.O meafaigaluega pito i lalo e mafai ona toe faʻaleleia atoatoa pe suia pe a faʻafefe.

O lona uiga, e tusa ma le 2/3 o otaota otaota e le mafai ona toe faʻaleleia mea faigaluega i luga o le fale e faʻamautinoa ai o loʻo ausia e le otaota le tulaga masani.

E tusa ai ma suʻesuʻega a Polofesa Wang Hongchen, o le umi o le ea e masani lava e 4-6 tausaga, ae o le 1/4 o otaota otaota e leʻi faia le tausiga o le ea i luga o le ea mo le umi e 6 tausaga.O le palapala palapala, lea e manaʻomia ona sasaa ma faʻaleleia, e masani lava e le toe faʻaleleia i le tausaga atoa.

O mea faigaluega ua leva ona ola ma gasegase, ma ua faasolosolo ina leaga le gafatia o le vai.Ina ia mafai ona tatalia le mamafa o le vai, e leai se auala e taofi ai mo le tausiga.I se li'o mata'utia faapena, o le ai ai pea se faiga e togafitia ai le suavai leaga o le a feagai ma le pa'u.

#4

tusi i le faaiuga

Ina ua maeʻa ona faʻavaeina le puipuiga o le siosiomaga e avea ma faiga faʻavae a le atunuʻu a loʻu atunuu, o fanua o vai, kesi, malo, eleele ma isi faʻaleagaina faʻaleagaina na faʻatupulaia vave, lea e mafai ai ona taʻua le taʻitaʻi o le faʻamaʻi otaota.O le le lava o le maualuga, o le faʻaogaina o le fale lapisi ua paʻu i se faʻalavelave, ma o le faʻafitauli o le fesoʻotaʻiga o paipa ma le lapisi ua avea ma faʻaletonu tele e lua o loʻo i ai i totonu o loʻu atunuu.

Ma o lenei, ua oʻo i le taimi e faʻaleleia ai faʻaletonu.


Taimi meli: Feb-23-2022